Chakana ékszerek

Figyelem: A KRISTÁLYVILÁG  webshop-ból  jöttél ide, ha tovább szeretnél vásárolni a BáldyDESIGN oldalon onnan ide csak a vissza nyillal tudsz lépni, de ha kilépsz, akkor a KRISTÁLYVILÁG honlapról tudsz ide vissza jönni. 

Ékszereinket kézzel készítjük, ezért lehetnek eltérések az egyes termékek között. Készlethiány előfordulhat, ezért kérlek írd meg mit szeretnél és mielőbb legyártjuk, hogy minél előbb megtaláld az örömödet a chakana ékszerekben.

A zafír kövek természetesek és színbeli változatosságok előfordulhatnak.

Termékek

A Chacana vagy Inka keresztje az andoki kultúra legfontosabb és legősibb szimbóluma. Jelentése az inkák nyelvén a Crux-ot Chakana-ként ismerik, ami magyarul lépcsőt jelent (chaka: híd, kapcsolat; hanan: fent magas). A Chakana keresztjének négy külső csúcsa a négy égtájat és a négy elemet képviseli: A fölső: az észak, a levegő elem, a jobb oldal: a kelet, a tűz elem, az alsó: a dél, a föld elem, a bal oldala: pedig a nyugati irányt, a víz elemet képviseli. A négy sarokkal rendelkező kereszt a "Dél keresztje" csillagképet is szimbolizálja, ami a csillagkép négy fő csillagát is képviseli, amely a déli féltekén ugyanazt a szerepet tölti be, mint nálunk a Sarkcsillag.

"Egy hihetetlenül komplex szimbólumrendszer. Kifejezi a fény-árnyék, fent-lent, nő-férfi, ember-Isten, múlt-jövő, tehát az összes polaritást a mi dimenziónkban. Az eredeti Chakana közepén egy kerek nyílás van: az ajtó egy másik világba (Vízmama). A 12 sarok jelez beavatási szinteket, de a szakrális 12 számnak is megfelel (pl. Jézus 12 tanítványa, 12 állatövi jegy). Geometriájában fellelhető a Pi (Π(pí)≈3,14) szám, és az aranymetszés (Φ(fí)≈1,618) aránya.

Peruban a Szent Völgy szent épületei egy hatalmas Chakana alakjában, meghatározott pontokra épültek. A Chakana - a szent geomteria miatt - meghatározott energiahatás kifejtésére képes energiaörvények.

Az élet szent ritmusának rendezője (évszakok, ünnepek, napfordulók, napéjegyenlőség stb.)" (Golenya Ágnes)

A szimbólum sokak számára továbbra is szent, az élet titkának megértésének kulcsa is benne van. Bármi legyen is a kereszt egyes pontjainak tényleges jelentése, nem kétséges, hogy nagy jelentősséget tulajdonított a kecsua/inka népnek. Peru egész területén megtalálható a régészeti lelőhelyeken, ma is használják az őslakosok által készített kézművesek sokasága.