Ezüst medál és fülbevaló holdkővel

Csodálatos színű holdköves ezüst szett. A kövek úgynevezett kaboson (domború hátú, fényes) formára vannak csiszolva. Az ezüst rész antikolt. A fülbevaló zárszerkezete a közkedvelt beakasztós zár. A medál akasztójába vastagabb lánc is belefér. 
Láncokat itt tudsz válogatni.
A holdkövek nagysága: 8x15 mm
A fülbevaló hossza: 28 mm
A medál hossza az akasztóval együtt: 19 mm
A szett anyaga: 925-s sterling ezüst.

23 290 Ft

                                                        A csodálatos és misztikus drágakő

A holdkő, más néven az "ékszerész kője", egy csodálatos drágakő, melynek ragyogása és misztikus szépsége az emberek tekintetét vonja magára. Ez a gyönyörű ásvány a holdfényben játszó fényjátéka miatt kapta nevét, és évezredek óta szolgálnak különleges ékszerek alapanyagaként. Ismerjük meg közelebbről a holdkő varázslatos világát!

Tulajdonságok: A holdkő egy kalcium-alumínium szilikátokból álló ásvány, melynek színe a tejfehértől a sárgásbarnáig terjedhet. Az egyedi optikai jelenség, a belső rétegeiben megtörő fény a csodálatosan vibráló kék ragyogást nyújtja. Ez a jelenség, az ún. adularescence, teszi különlegessé és népszerűvé az ékszerek világában.

Misztikum és szimbolika: A holdkőt számos kultúrában misztikus erőkkel és jelentéssel ruházták fel. Az ókori indiai és római kultúrákban például a holdhoz kötődő istennők szimbóluma volt, és a szerencse és intuíció szimbólumként ismerték el. A középkorban azt hitték, hogy a viselőjét megóvja a rossztól, és felerősíti az érzéseket. Az ókori mitológiákban és néphagyományokban a holdhoz kapcsolódik, és gyakran a szerencsét, a harmóniát és az intuitív erőket szimbolizálja. Ezek a szimbolikus jelentések hatnak az ékszer viselésének személyes értelméhez.

Szellemi és érzelmi javak: Néhány ember szerint a holdkőnek pozitív hatása lehet az érzelmi és szellemi jólétére.

Az itt leírtak a kristályokkal, ásványokkal kapcsolatos tradicionális szakirodalom alapján készültek. Ha valamilyen fizikai vagy mentális betegség gyanúja merül fel úgy keresse fel orvosát.