Mi a BáldyDesign gyöngy ékszerek üzenete?

2023.03.01

Mi a BáldyDesign gyöngy ékszerek üzenete?

A gyöngy ékszer minden nő számára az egyik legkülönlegesebb ajándék. A gyöngy a szeretet szimbóluma. Mi fejezhetné ki jobban párod érzéseit, mint egy gyöngy ékszer?

A BáldyDesign egyedi készítésű ékszerei édesvízi tenyésztett gyöngyök felhasználásával készülnek.

Mi a különbség az igazgyöngy, a tenyésztett gyöngy és a teklagyöngy között?

Az igazgyöngy emberi beavatkozás nélkül, természetes módon alakul ki a természetben. Egyes puhatestűek a szervezetükbe kerülő idegen anyagok ellen védekeznek, ennek eredményeképpen jön létre az igazgyöngy. Alakjuk többnyire szabályos gömb, de előfordulnak csepp, körte formájú gyöngyök is.

A tenyésztett gyöngy fizikai szinten megegyezik az igazgyönggyel, a különbség csak annyi, hogy ezek a valódi gyöngyök nem az érintetlen természetben, hanem egy tóban, vagy tengeri partszakaszon teremnek és emberi felügyelet mellett szaporodnak. A gyöngytenyésztés módszere, hogy egy kagylóba 1-20 darab gyöngyházból esztergált golyócskát operálnak bele, majd 3-8 év alatt alakul ki a tenyésztett gyöngy.

A tenyésztett gyöngyöket különféle színezőanyagok befecskendezésével színezni is tudják.

A gyöngyöket 5 különböző kategóriába sorolják:

  • Shine (fény): A gyöngy fényét értékelik, ezt a felületről visszatükröződő fény intenzitása alapján határozzák meg
  • Surface (felület): Minél egyenletesebb a gyöngy felülete, annál értékesebb
  • Shape (forma): A gyöngyök formáját vizsgálják, minél kerekebb a gyöngy, annál értékesebb
  • Shade(árnyalat): A színárnyalat minősége, élénksége, egyenletessége
  • Size (méret) Minél nagyobb a gyöngy, annál értékesebb és ritkább.

A gyöngyök súlyának a meghatározásához a grain mértékegységet használják, 1 grain =0,065 gramm

A teklagyöngy vagy gyöngyimitáció minden olyan gyöngynek látszó termék, amely nem igazgyöngy és tenyésztett gyöngy. A teklagyöngy egy mesterségesen üvegből vagy műanyagból előállított gyöngyfajta. Az üveggyöngyre bevonatot visznek fel, ami által hasonlít az igazgyöngyre, de ez a bevonat könnyen sérül, fényét veszti, így használhatósága jóval rövidebb, mint a valódi gyöngyöké.

Az édesvízi tenyésztett gyöngyök vagy folyami gyöngyök, melyekből a BáldyDesign gyöngy ékszerek készülnek, a gyöngykagyló héjában növekednek.

Az ékszerek azért egyediek, mert természetes úton alakulnak ki és nincs két egyforma méretű és színű gyöngy. Egy ékszer elkészítéséhez összeválogatják a hasonló gyöngyöket, ezért minden ékszer egyedi.

A Biwa gyöngy az édesvízi gyöngyök egyik fajtája. Japán legnagyobb tavából, a Biwa tóból származik. Itt tenyésztettek először édesvízi gyöngyöket. Színük lehet tejfehér, lazacvörös, lila. Formájuk lehet hosszúkás, kerek, lapos.

A BáldyDesign gyöngy ékszer kitűnő választás, ha vonzódsz az eredeti, különleges ékszerekhez!

Termékek

Fotógaléria

Fotógaléria