Az ezüst ékszerek megdöbbentő tulajdonságai

2021.07.05

Az ezüst előnyös tulajdonságait az emberiség már sok ezer éve felfedezte. Közismert, hogy az ezüst egy olyan nemesfém, amely az elektromos áramot a legjobb minőségben vezeti - ezért is alkalmazzák olyan nagy mennyiségben az elektronikai iparban. Azt azonban már kevesen tudják, hogy miért kap helyet a különböző kozmetikumokban és miért viselnek az emberek gyakrabban ezüst ékszereket megfázás vagy más vírusos, bakteriális fertőzés esetén. Az alábbi sorokban az ezüst kevésbé ismert jellemzőiről olvashatsz.

Az ezüst nagyon könnyen alakítható, formázható nemesfém, amely kétségkívül a legnépszerűbb ékszer alapanyagok egyike. Nőkön, férfiakon egyaránt jól mutat, emellett időtálló, megfizethető sajátossága csak még vonzóbbá teszi.


Ahogy arra már a bevezetésben utaltunk, bizonyított tény, hogy az ezüst ékszerek viselésének egészségtámogató hatása van. Ennek a felismerése egyébként szintúgy régmúltra tehető. Nem véletlen, hogy a tehetősebb, gazdagabb rétegek étkészletei rendre ezüstből készültek. Az ezüst ugyanis hihetetlen erős antibakteriális hatású anyag. Használják sebek fertőtlenítésére, fertőzések kezelésére és megelőzésére is.

Ezüstöt a bőrre?

Bizony, az ezüst a bőrápolásban kiemelkedő szerepet tölt be - segít megakadályozni a baktériumok, gombák elszaporodását, emellett támogathatja a vérkeringést és az optimális hőszabályozásban is részt vehet.

Az ezüst ékszer kívülről-belülről támogat!

Az ezüst ékszerek viselése amellett, hogy segíthet elkerülni a különböző betegségeket, természetesen erős hangulatjavító funkciót is betölt. E mögött is számos kutatás, tudományos magyarázat húzódik, azonban a bizonyítás mi sem egyszerűbb. Hiszen hogy ne csalna mosolyt az arcodra, amikor a tükörbe belenézve azt látod magadon, hogy a divatos ruházatot egy hozzá tökéletesen illő ezüst ékszer koronázza?

Nézz körül ezüst ékszereink széles kínálatában ide kattintva! >