A mindenki álta kedvelt ezüst medál

2021.07.25

Ha bejönnek hozzánk az üzletbe és ajándékot szeretnének venni akkor a medálra esik legtöbbször a vállasztás. És hogy miért? Nem függ mérettől, mint a gyűrűnél, a fülbevaló már kényesebb ízlés szempontjából, és sokszor nem tudják, hogy van-e az ajándékozottnak lyuk a fülébe. Ezért egy szép medállal és hozzá lánccal egy igazán szép ajándék.

Az ezüst medálok nem csak gyönyörű kinézetük miatt keresettek, hanem sokszor szimbolikus jelentésük is van viselőjük számára. Számtalanszor előfordul, hogy míg a nyakláncot cserélik, a medálhoz érzelmileg kötődik a viselője, így az átkerül az alkalomhoz illő ékszerre.

Így volt ez évszázadokkal ezelőtt is. Nagy jelentőséggel bírtak az amulettek, amik megvédelmezték viselőjüket.

Bronzkori amulett
Bronzkori amulett

Az Életfa medál az egyik legkedveltebb ékszer. Szorosan kapcsolódik a születés, élet, halál és újjászületés körforgásához. Számos kultúrában és vallásban az egyik legfontosabb szimbólum. A kereszténységben a fa jól ismert az Édenkertből, ahol Ádám és Éva ettek a gyümölcséből. Az Életfa kapcsolatban van a Föld négy elemével, mint a föld, a szél, a levegő és a tűz, utalva a végtelen kapcsolatra a teremtésben.

Jelképezi a gyökereinket, ahonnan indulunk és a lombot, ahová felmagasodhatunk, de ezen kívül még a fenti és lenti világok kapcsolatát, ezen keresztül a növekedést, megújulást, fejlődést, s ezek minden fázisát szimbolizálja és erősíti. Képviseli a folyamatos fejlődést, változást és az összekapcsolódást a végtelennel. Az örök körforgás és a Teremtővel való folytonos kapcsolaterősítő szimbóluma.

Elefánt: Az elefánt szimbólum a bölcsességet, erőt, függetlenséget képviseli, erősíti. A Hindu vallás szerint a termékenység, hatalom, higgadt erő és a hosszú élet képviselője. A buddhista hit szerint termékenységet, jó szerencsét, bölcsességet és az otthon védelmét erősíti.

Macska: A macska vagy cica medálok is nagyon kedveltek, mert elűzi az irigységet, melyek rossz hatással vannak a sikereinkre. A macska szimbólum, ahogyan az élő cicák is, tisztán tartják energiaterünket és megakadályozzák ártó, negatív energiák behatolását, kártételét, így az energiarablást is. Függetlenségre, ösztönösségre tanítanak.

Szitakötő: A kitartást, bátorságot jelképezi. Megmutatja, hogy az élet múlékonysága ellenére is lehet könnyed, tartalmas. Az érettség jelképe és abban támogat, hogy hasznosan tudjuk tölteni minden pillanatunkat.

: A ló szilajsága, szabadsága, kitartása, ereje sikert és hírnevet hoz számunkra az üzleti életben is. Kockázatvállalásra sarkall, de egyúttal fejlődésünket, tudatosságunk emelkedését is biztosítja.

AngyalszárnyA szárnyalást jelképezi, a lélek szabadságát, a földi kötöttségtől való mentességet, a szabadon repülést és kapcsolatunkat a Teremtő Erővel, tudatalattinkkal. Ez a szimbólum segít alkotni, inspirációt szerezni, s fenntartani a kapcsolatot a spirituális világgal. Egyben védelmi szimbólum is.

Kereszt: Manapság mindenki hordja aki vallásos és az is aki nem. A kereszt világszerte szimbólum, amelynek különösen vallási és kulturális jelentősége kiemelkedő. Sok minden felismerhető alakjában: a négy égtáj, kiterjesztett szárnyú madár, mérleg, úszó ember, hajó, árbóc, horgony.

A Delfin szimbólum jelentése: életöröm, barátság, kommunikáció, harmónia, egyensúly, játékosság, közösséghez tartozás. Némely ezoterikus iskolák szerint ezekben a jószándékú, emberbarát állatokban az angyalok öltenek testet, hogy boldogságot hozzanak a Földre. Az atlantiszi emberek reinkarnációiként is emlegetik őket. A delfin mint szimbólum összeköti az eget és a földet, a Teremtő üzeneteit közvetíti az ember felé.